Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@10:33:53 GMT

به سمت بومی‌سازی مد قدم برمی‌داریم

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۵۳۵۷۹

یک مدرس دانشگاه در نمایشگاه طراحی پارچه نقش قماش گفت:چند سالی است که بخش پارچه و لباس هم به جشنواره فجر اضافه‌شده و در همین راستا هم دانشگاه امکانات جدید اضافه کرده است. کم‌کم به سمت بومی‌سازی مد قدم برمی‌داریم.

به گزارش ایسنا، امیر شاهین شریفی در نخستین روز این نمایشگاه، بیان کرد: دانشجویانی که در رشته‌های هنری فعالیت می‌کنند امتحانات عملی خود را به‌صورت فعالیت‌هایی که استاد برای آن‌ها تعریف می‌کند، طراحی و اجرا می‌کنند که این فعالیت‌ها به اسم ژوژمان شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه من به همراه دانشجویان کارشناسی ارشد در دو مبحث طراحی پارچه و طراحی لباس کار می‌کردم که در این طرح، افراد به‌وسیله یک سری نرم‌افزارها کارهایی که طراحی کردند را اجرایی می‌کردند، افزود: این کار در دو مبحث کاملاً جداگانه از جمله طرح پارچه با کاربرد برای پرده و مبلمان و طراحی لباس در قالب‌های متنوع ازجمله مجلسی و اداری انجام می‌شود.

این کارشناس طراحی لباس و پارچه تصریح کرد: دانشجویان مباحثی که در کلاس کار کرده بودند را اجرا می‌کردند که این ژوژمان ها عمدتاً در قالب نمایشگاه در معرض نمایش قرار داده می‌شود و من در قالب مدرس بخش کارگاه تخصصی در این پروژه فعالیت داشتم.

شریفی درباره ارزیابی وضعیت این رشته و حرفه در کشور گفت: این رشته کاملاً جدید بوده و طی چند سال اخیر به‌ واسطه دولت و بنیاد ملی مد و لباس که زیرمجموعه وزارت ارشاد است و در مقوله بومی‌سازی و اسلامی سازی مد و لباس فعالیت می‌کند به آن بهاداده شده، که با توجه به مطرح‌شدن این رشته دانشگاه‌ها و جشنواره‌ها در این مقوله اقدامات خوبی انجام داده‌اند.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: در مقاطع و دانشگاه‌های مختلف نیز در این زمینه خوب کار می‌شود و دانشگاه‌ها هم امکانات خوبی در اختیار دانشجویان قرار داده‌اند و این فعالیت‌ها روبه‌پیشرفت هستند هرچند تا رسیدن به سطح دلخواه و مطلوب فاصله داریم و می‌توانیم بهتر از این، جایگاه را کسب کنیم.

وی در باره حمایت‌های دولت از این مقوله گفت: افرادی که در جشنواره فجر طرحی ارائه می‌دهند چون برای اولین بار طرح آن‌ها به نمایش گذاشته‌شده است، مالکیت آن طرح به‌صورت کاملاً رایگان به اسم فرد ثبت می‌شود که مقدمه‌ای برای آغاز فعالیت‌هاست.

شریفی تأکید کرد: در این نمایشگاه‌ها از بخش صنعت هم دعوت به عمل می‌آید و تولیدکنندگان مختلف دولتی و خصوصی نیز حضور پیدا می‌کنند که اتفاقات خوبی در این زمینه را رقم خواهد زد.

حجت بوستانی استاد کارگاه چاپ نیز با اشاره به نقش خود در برگزاری این نمایشگاه گفت: نزدیک ۲۵ سال است در رشته صنایع‌دستی فعالیت می‌کنم. یک شاخه از رشته صنایع‌دستی مربوط به چاپ است که چاپ دستی و ماشینی را پوشش می‌دهد و بخش دیگر آن به باتیک مربوط می‌شود. دوستانی که در این نمایشگاه با من کار داشتند درزمینه چاپ اطلاعاتی نیاز داشتند که من در اختیار آن‌ها قراردادم و برحسب شناخت قبلی که این دوستان از من داشتند به سراغم آمدند و درخواست همکاری دادند و همکاری را آغاز کردیم.

او درباره مشکلات طراحی پارچه گفت: این رشته،رشته ای سنگین ولی شیرین است و کسانی که در آن فعالیت می‌کنند حتماً باید از ذوق لازم برای فعالیت بهره‌مند باشند زیرا تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی بدون تجربه در آن کاربردی نیست. متأسفانه اکثر افرادی که در این رشته قدم می‌گذارند از ذوق کافی برخوردار نبوده و فقط مدرک دانشگاهی را کسب کرده‌اند زیرا این حرفه، حرفه ایست که باید از ذوق و سلیقه فرد بر خواسته شود.

بوستانی ادامه داد: وضعیت شغلی برای افرادی که در حوزه طراحی پارچه و لباس فعالیت می‌کنند بی‌نظیر و به مقدار زیاد است و اکثر کسانی که در این رشته فعالیت می‌کنند صاحب تولیدی و مزون‌های خاص هستند. ضمن اینکه معمولاً افرادی در این حرفه قدم می‌گذارند که یا تولیدکننده خاص و تک هستند یا تولیدات انبوه با طرح‌های متفاوت دارند که باتجربه و گذراندن دوره‌هایی در حین فعالیت متوجه برخی تکنیک‌ها و روش‌ها در این حرفه‌ها شده‌اند و در حال حاضر صاحب سبک و صاحب‌نظر در این رشته‌ها هستند.

این مدرس دانشگاه علم و فرهنگ درباره اهمیت این رشته گفت: برای مثال، اینکه چه رنگی را برای چه پارچه‌ای و چه پارچه‌ای را متناسب با چه شخصیت و فرم بدنی انتخاب کنیم، جزو مواردی است که در کلاس‌های درس گفته نمی‌شود و در حین کار باید متوجه آن شد و برای اینکه متوجه این موارد شویم باید تجربیات زیادی در این حوزه کسب کنیم.

وی در پاسخ به اینکه با توجه به واردات پارچه و لباس آیا جای رشد برای طرح‌های ایرانی وجود دارد، گفت:  بازار کساد در تمامی رشته‌ها و حرفه‌ها وجود دارد، ولی این صاحب‌کار است که باید حرف جدید برای گفتن در حرفه‌ای که در آن فعالیت می‌کند داشته باشد و اگر حرف تازه‌ای متفاوت از طرح‌های دیگر اعم از داخلی و خارجی داشته باشیم یقیناً می‌توانیم بازار کار قوی و پررونقی برای خود ایجاد کنیم.

بوستانی بیان کرد: البته یکی از مشکلاتی که در این حرفه وجود دارد، فارغ از طرح و جنس کارهای تولیدی، بی‌اعتمادی مردم نسبت به تولیدات داخلی است، به صورتی که جنس تولید داخل که از کیفیت خوبی هم بهره‌مند است مجبور است برای اینکه به فروش برسد به اسم خارجی در کشور عرضه شود، که این خود از مشکلات موجود در این رشته است.
 
نمایشگاه طراحی پارچه نقش قماش با همت تعدادی از دانشجویان طراحی لباس و پارچه دانشگاه علم و فرهنگ از امروز سه‌شنبه ۱۷ و چهارشنبه ۱۸ بهمن‌ماه از ساعت ۹ الی ۱۷ در سالن همایش‌های بین‌المللی این دانشگاه برگزار می‌شود.

نمایشگاه طراحی پارچه نقش قماش با هدف ارتباط با تولیدکنندگان و نشان دادن توان دانشجویان در حوزه هنر و به‌خصوص طراحی پارچه به همت ۱۴ نفر از دانشجویان کارشناسی رشته طراحی پارچه و لباس دانشگاه علم و فرهنگ باراهنمایی استادان این حوزه در حال برگزاری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۵۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد

جواد عبدی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی محلی به همت دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد، اداره‌کل میراث فرهنگی استان خراسان‌شمالی، شهرداری بجنورد و هیئت ورزش‌های بومی محلی و روستایی بجنورد در محوطه باز دانشگاه آزاد بجنورد برگزار شد.

وی بیان کرد: اسفند سال گذشته برای برگزاری این جشنواره جلسات متعدی با ارگان‌هایی همچون شهرداری، اداره‌کل میراث فرهنگی و هیئت ورزش‌های بومی محلی و روستایی استان برگزار شد تا بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های لازم این جشنواره را در روز معلم در دانشگاه برگزار کنیم.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد تصریح کرد: طناب‌کشی، دوزپا، دارت، لی لی و هفت سنگ از جمله رشته‌های ورزشی بودند که دانشجویان و دانش‌آموزان زیادی بالغ بر دو هزار نفر برحسب علاقه‌مندی خود در این رشته‌ها شرکت کردند که پس از داوری مسابقات توسط مسئولان حوزه تربیت‌بدنی دانشگاه به نفرات برتر نیز جوایزی اهدا شد.

عبدی با اشاره به برنامه‌های متعدد این جشنواره افزود: این جشنواره با استقبال بسیار خوب دانشجویان و دانش آموزان همراه بود و کانون‌های فعال دانشگاه نیز از جمله کانون دست آرا حضور پررنگی در این جشنواره داشتند.

وی ضمن بیان فعالیت‌های کانون دست آرا گفت: به همت دانشجویان فعال در کانون دست آرا دانشگاه آزاد بجنورد، در بازارچه فروش، دست ساز‌های دانشجویی نیز به عرض نمایش گذاشته شد که با استقبال بسیار خوب بازدیدکنندگان همراه بود.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد بیان کرد: از دیگر اقدامات انجام شده در این جشنواره برپایی سیاه چادر‌های عشایری بود که با پخت غذا‌های محلی، فروش محصولات لبنی محلی همراه بود.

عبدی با بیان اینکه این جشنواره برای نخستین بار به صورت دانشگاهی در سطح استان برگزار شده، افزود: جشنواره‌های اینچنینی به صورت جداگانه در استان‌ها توسط ارگان‌های متولی مختلفی برگزار می‌شود، اما این جشنواره با توجه به ماهیت فرهنگی و ورزشی که داشت برای نخستین بار در سطح استان و در سطح کشور در واحد دانشگاهی بجنورد برگزار شد.

وی ضمن قدردانی از حوزه تربیت‌بدنی واحد بجنورد و بخش فرهنگی و کانون‌های دانشجویی دانشگاه بیان کرد: باتوجه به پیگیری‌های لازم به دنبال این فرصت هستیم که چنین جشنواره‌هایی که موجب ایجاد شور و نشاط در بین افراد می‌شود را توسعه و گسترش دهیم تا بتوانیم علاوه بر ایجاد فضایی شاد و مفرح در راستای آشنایی و نزدیکی بیشتر جامعه دانشگاهی با فرهنگی بومی محلی گامی برداشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • بومی سازی تبدیل پسماند پلاستیک به سوخت جامد
  • برگزاری نخستین المپیاد ورزش‌های فناورانه ویژه دانشجویان سراسر کشور
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • موزه‌های آنلاین طراحی شد
  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری