Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره و نمایشگاه مد و لباس کُردی بعد از سه روز امروز چهارشنبه با حضور مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ‌های کردستان و کرمانشاه و جمع دیگری از مسئولان و هنرمندان و فعالان حوزه پوشاک و زیورآلات سنتی بکار خود پایان داد.

معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در این مراسم اظهار داشت: قانون ساماندهی مد و لباس سال ۸۵ مصوب شد و سال ۸۷ هم دولت آیین‌نامه آن‌را تدوین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامان احمدی اضافه کرد: کارگروه ساماندهی متشکل از چندین دستگاه اجرایی هم چون سازمان صمت، آموزش و پرورش و صداوسیما در استان تشکیل شده که برگزاری جشنواره و نمایشگاه مد و لباس کُردی یکی از دستاوردهای این کارگروه است.

وی افزود: در چند روز برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری مردم با استقبال پرشور خود نشان دادند که چقدر نسبت به لباس و هویتشان عِرق دارند و بنیاد ملی مد و لباس به این نتیجه رسیده که لباس کردی یکی از شاخص‌های لباس ایرانی اسلامی است.

معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اظهار داشت: لباس کردی یکی از المان‌های موثر در شناساندن بیشتر و بهتر کردستان است.

دبیر اجرایی جشنواره و نمایشگاه مد و لباس کُردی  هم در این مراسم گفت: این نمایشگاه در ۲۸ غرفه برپا شد که بدلیل استقبال خوب مردم تا پایان امروز چهارشنبه هم پذیرای بازدید علاقمندان است.

شیدا حبیبی افزود: در این سه روز برگزاری جشنواره دست‌اندرکاران این برنامه از سه نفر خیاط قدیمی و پیشکسوت هم دیدار و تجلیل شدند و  برگزاری ۶ کارگاه آموزشی از دیگر برنامه‌های جنبی این جشنواره بود.

کارشناس ارشد طراحی لباس هم با اشاره به اینکه لباس به انسان هویت می‌بخشد، گفت: پوشاک هر قومی برگرفته از موقعیت اقتصادی اجتماتی و سیاسی هر قوم است.

پروین مکری اضافه کرد:  کردها بهترین و زیباترین و پوشیده‌ترین نوع پوشاک را در ایران اسلامی دارند.

کارشناس ارشد طراحی لباس با اشاره به اینکه پوشاک  شاخصه‌ای از هنر همیشه منعکس کننده هویت هر قومی است، یادآور شد: لباس کردی در طول زمان تکامل یافته و به شکل امروزی در آمده است.

برگزیدگان

با رای هیات داوران رشته دوخت لباس اصیل کردی  علیه کریمی رتبه نخست،  سیدعسل دیانت رتبه دوم و  بهار ارشدی و سرگل حسینی به طور مشترک رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.

در رشته ابتکار و خلاقیت در دوخت رتبه نخست  را فروزان حسین پناهی، رتبه دوم را آزاده صادقیان  و نفر سوم مشترکا میترا زارعی و هدیه صیدی به خود اختصاص دادند.

با رای هیات داوران در رشته طراحی لباس اصیل مناطق مختلف کردنشین رتبه اول  را مشترکا پگاه پارسانژاد و غزل آز، رتبه دوم  را هم مشترکا  تارا شیرزادی  و هانیه عبداللهی به خود اختصاص دادند و این رشته رتبه سوم نداشت.

در رشته ابتکار و خلاقیت در طراحی لباس هم  زیبا احمدی و  فریماه محمدی به ترتیب رتبه‌های اول و دوم را کسب کردند و این رشته هم رتبه سوم نداشت.

در رشته پارچه سازی آزاده سعیدی رتبه نخست، بهار ارشدی  و میترا زارعی به طور مشترک رتبه دوم و  بدریه فتحی هم رتبه سوم را کسب کردند.

در رشته زیورآلات دست ساز هم با رای هیات داوران علیه کریمی رتبه نخست را به خود اختصاص داد.

ستاره حسینی منتخب داوران در حوزه طراحی پارچه و لباس بود و یگانه عظیمی و اسرا پالیزی  از  دانش آموز هنرستان حکمت سنندج در طراحی لباس هم به عنوان  شایسته تقدیر معرفی شدند.

هانیه صیادی، تارا کرم ویس نژاد و نسا زندی ناوگران از دانشگاه فنی و حرفه ای دختران سنندج هم شایسته تقدیر شدند.

در این مراسم از پیشکسوتان شامل رحیم خالدی در حوزه کوتال فروشی،  خالد خسبی حوزه کلاش بافی، حاجی جلال مرادی در حوزه جولایی دوزی، عباس معاونی درحوزه خیاطان،  محمد محمدی  در حوزه زیورآلات ،  سلام کارگرمروج لباس کردی،  آمنه صالحی درحوزه پشم ریسی و موریسی، فرحناز ایراندوست در حوزه کارآفرینی، سوسن جاسمی دوزنده و طراح کارآفرین وفرخ لقا معتمدوزیری مروج لباس کردی تجلیل شد.

فراخوان نخستین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس کُردی زمستان سال گذشته در بین استان‌های مناطق کُردنشین اعلام شد.

این جشنواره در بخش‌های رقابتی، نمایشگاه و پژوهش برگزار شد که بخش رقابتی جشنواره شامل طراحی لباس، طراحی دوخت، طراحی پارچه و بخش مد و لباس بود.

مژگان اردلان در بخش طراحی پارچه، پروین مُکری در بخش طراحی لباس، ناهید کریمی، مهشید زندسلیمی و محمدعارف تبرخون در بخش طراحی دوخت آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره را داوری کردند.

٢٧٠ اثر در بخش های مختلف به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است که آثار منتخب و برگزیده در اختتامیه این جشنواره معرفی و از آنها تجلیل شد.

نخستین نمایشگاه مد و لباس کُردی با حضور استان های کردستان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی و کرمانشاه از  ۶ مرداد آغاز و تا ۹ مرداد در عمارت خسروآباد سنندج به طول انجامید.

بخش نمایشگاه شامل مسابقه ایده تا اجرا (تیم‌های طراحی و لباس و دوخت)، زیورآلات، کیف و کفش محلی، غرفه تولید کنندگان پارچه و لباس کردی و بافت‌های سنتی محلی است.

برگزاری ٦ کارگاه آموزشی شامل نشست توجیهی پژوهشی صنوف وابسته و همگن پوشاک و البسه کردی، کارگاه آموزشی پیشینه مد و لباس کردی به عنوان نماد حجاب و عفاف ایرانی اسلامی و کارگاه آموزشی استارت آپ مد و لباس اسلامی ایرانی، (جایگاه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه ترویج و تبلیغ و مدل لباس ایرانی در فضای مجازی) در بخش پژوهش این جشنواره در طول برگزاری این رویداد فرهنگی،هنری در سنندج برگزار شد.

این جشنواره به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و موسسه فرهنگی هنری مستوره اردلان با همکاری بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی و حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور صیانت از هویت ملی تقویت همگرایی ملی و ترویج مد و لباس اسلامی ایرانی برگزارشد.
۹۹۳۶ / ۳۰۳۴ 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره پوشاک کردستان مد و لباس کارگروه ساماندهی مد و لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۲۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی استان بوشهر برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی در روستای سرکره استان بوشهر در بخش‌های «چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی»، «پرده‌خوانی، نقالی» و «عکس روستایی» در روستای سرکره دشتستان با معرفی برترین‌ها به کار خود پایان داد.

این برنامه با حضور سید محمد هاشمی قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی چابک مدیرکل امور استان‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا علیه‌السلام، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و مسئولان استانی در روستای سرکره دشتستان با میزبانی گرم و پرشور مردم روستا برگزار شد.

ششمین دوره جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی در روستای سرکره دشتستان با حضور ۵۰ هنرمند در سه بخش «چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی»، «پرده‌خوانی، نقالی» و «عکس روستا از استان‌های، خراسان رضوی، اردبیل، مرکزی، لرستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، همدان، اصفهان و بوشهر اجرا و با معرفی برترین‌ها به کار خود پایان داد.

برگزیدگان جشنواره عکس روستایی عشایری رضوی

بخش عکاسان آزاد

داود کهن ترابی رتبه اول – لوح تقدیر، جایزه نقدی و تندیس جشنواره

امین رحمانی رتبه دوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی

محسن کابلی رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی

مهدی ایمانی تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

جواد رضایی تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

عبدالرحمن مجرد تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

سعید قاسمی تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

ساسان جواد نیا تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

بخش عکاسان روستایی

حمید واحدی رتبه اول- لوح تقدیر، جایزه نقدی و تندیس جشنواره

حمیدرضا حبیبی محب سراج رتبه دوم- لوح تقدیر و جایزه نقدی

فائزه کابلی رتبه سوم- لوح تقدیر و جایزه نقدی

سید علی حسینی فر تقدیری: لوح تقدیر و جایزه نقدی

حسین توحیدی فر تقدیری: لوح تقدیر و جایزه نقدی

بخش آرشیوی

یاسر محمد خانی تقدیری: لوح تقدیر و جایزه نقدی

مهدی عقیقی لوح تقدیر و جایزه نقدی

برگزیدگان جشنواره پرده خوانی و نقالی روستایی و عشایری رضوی

بخش نوجوان

درسا نکویی- رتبه اول از مشهد خراسان رضوی

نرگس یوسفی- رتبه دوم از مشهد خراسان رضوی

هانیه فراسوندی- رتبه سوم مشترک از برازجان بوشهر

امیر رضا حسینی- رتبه سوم مشترک از گناباد خراسان رضوی

بخش کودکان:

سید امیر عباس کرامت – تقدیر ویژه کودکان از کاشمر

ضحی بابا مندی – تقدیر ویژه کودکان از ازفول

رئوف پاشایی- تقدیر ویژه کودکان از کشهد

مرسانا برزگر- تقدیر ویژه کودکان از مشهد

بخش بزرگسال:

نفر اول در این بخش هیئت داوران انتخابی ندارد

آتنا بیات- رتبه دوم بصورت مشترک از اراک

سید علی موسی- رتبه دوم بصورت مشترک از یزد

فرشته محمدی- رتبه سوم از همدان

علی بهاری- تقدیر ویژه از بروجرد

جواد آقا پور- تقدیر ویژه از آمل

جواد همایونی- تقدیر ویژه از مشهد

برگزیدگان جشنواره مدیحه سرایی و چاووشی خوانی روستایی و عشایری رضوی

مجید بهمنش بخش چاووشی خوانی رتبه: برگزیده- لوح تقدیر و هدیه نقدی از قائن خراسان جنوبی

ظاهر مرادی بخش منقبت خوانی رتبه: برگزیده- لوح تقدیر و هدیه نقدی از تربت جام خراسان رضوی

عرفان خان محمدزاده بخش مدیحه سرایی رتبه: برگزیده- لوح تقدیر و هدیه نقدی از اردبیل

تقدیر از پیشکسوتان مدیحه سرا و چاووشی خوان روستایی و عشایری رضوی

محمدرضا اسحاقی گرجی-- پیشکسوت نغمه خوان- لوح نقدیر و هدیه نقدی-از مازندران

کوروش رضوانی فر-- پیشکسوت نغمه خوان- لوح نقدیر و هدیه نقدی- از کهگیلویه و بویر احمد

ناخدا ستوده-- پیشکسوت نغمه خوان- لوح نقدیر و هدیه نقدی-بوشهر

محمد حسن آبیار-- پیشکسوت نغمه خوان- لوح نقدیر و هدیه نقدی-دشتستان بوشهر

کد خبر 6095553

دیگر خبرها

  • برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید
  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • نفرات برتر جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار معرفی شدند
  • ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی استان بوشهر برگزار شد
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رشد در هرمزگان
  • برگزیدگان صدا و سیمای لرستان در جشنواره «بر بلندای حضور»
  • «بر بلندای حضور» برگزیدگان خود را شناخت