Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@17:08:06 GMT

گسست در زنجیره تشکیل شده مدولباس است نه مردم با نهادها

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۵۳۸۳

گسست در زنجیره تشکیل شده مدولباس است نه مردم با نهادها

به گزارش خبرنگار مهر، مینو پدرام فعال حوزه مد و لباس، طراح و داور جشنواره بین‌المللی مدولباس فجر است او سالیان سال در این حوزه فعالیت داشته و در دانشگاه‌ها به تدریس مشغول است. او فرآیند مد و لباس را به‌عنوان زنجیره جداناشدنی به یکدیگر وابسته می‌داند و طراحی، تولید، عرضه، فروش و حتی رشته‌های دانشگاهی را در این حوزه مهم و ضروری تلقی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پدرام این موضوع را طرح می‌کنم با وجود این‌که نهادها و سازمان‌های متولی در امور فرهنگی در حال انجام پروژه‌ها، برنامه‌ها، کنگره‌ها و فرهنگسازی هستند اما دیده می‌شود که با دغدغه‌های سوژه‌های طبقه متوسط شهری در کشور هم‌خوانی ندارد و سوژه‌های اجتماعی به دنبال دغدغه‌های فرهنگی و ارزشی خاص خودشان هستند و گسستی در حوزه مد و لباس میان مردم و نهادهای متولی ایجاد شده است، به این معنا که الگوهای ارائه شده از سوی نهاد قابل تایید و تبعیت از سوی مردم نیست و تاثیر عینی آن الگوها را شاهد نیستیم، پدرام جوای می‌دهد: «نمی‌توان عامل و مقصر اصلی این موضوعی که شما بیان کردید به صورت ۱۰۰درصد متولیان و نهادهای فعال مدولباس دانست. در عین حال نقطه‌ضعف‌هایی وجود دارد که باید آن را پوشش داد و برطرف کرد، یعنی اگر عرصه مد و لباس را زنجیره یا فرآیند درنظر بگیریم در بحث طراحی‌ها تا عرضه و فروش، خلاء‌هایی وجود دارد که مرتبط به دانشگاه، تولید و صنعت است که هر کدام باید با نقطه‌نظرات کارشناسانه و تخصصی رفع و رجوع شود. با توجه به گسست مطرح شده شما، اگر بخواهم نظر تخصصی بدهم در حوزه طراحی باید بگویم در دانشگاه طرح درس‌ها باید تجدید نظر شود، تنوع و تعدد رشته‌هایی ارائه شده را باید بیشتر کنند. زیرا درحال حاضر ما یک رشته در این حوزه بیشتر نداریم با یک رشته دانشجویان نمی‌توانند نیاز بازار را برطرف کنند و خروجی ما صددرصد منطبق با نیاز بازار نخواهد بود. در نتیجه یکی از خلاء‌ها عدم وجود نیروی متخصص به اندازه کافی است.»

درحال حاضر ما یک رشته در این حوزه بیشتر نداریم با یک رشته دانشجویان نمی‌توانند نیاز بازار را برطرف کنند و خروجی ما صددرصد منطبق با نیاز بازار نخواهد بود.

اگر عرصه مد و لباس را زنجیره یا فرآیند درنظر بگیریم در بحث طراحی‌ها تا عرضه و فروش، خلاء‌هایی وجود دارد که مرتبط به دانشگاه، تولید و صنعت است که هر کدام باید با نقطه‌نظرات کارشناسانه و تخصصی رفع و رجوع شود.

مسلما متولیان مدولباس در معرفی مد ایرانی به مخاطبان ضعیف عمل کردند و به جای اینکه آنان را با مد ایرانی آشنا کنند بیشتر به سمت مد غربی سوق داده‌اند، از پدرام می‌پرسم چگونه باید منابع هویتی ـ فرهنگی را به جوانان ارائه دهیم زیرا تا به امروز دیده‌ایم که با انجام برخی از فرهنگسازی‌ها شاهد دافعه جوانان بوده‌ایم تا جاذبه آنان؟ او می‌گوید: «یکی از اهداف مهم در حوزه مد و لباس منطبق کردن مد روز و انطباق آن با ذائقه ایرانی است تا به عنوان مد ایرانی در جامعه مورد اقبال قرار گیرد. اگر این مسئله با فعالیت‌های کارشناسانه به مرحله اجرا و عمل برسد تا حد زیادی می‌توان طبقه متوسط و ضعیف و حتی طبقه بالا را پوشش داد. البته از طرفی دیگر هم بگوییم که این نوع کارها و فعالیت‌ها در حوزه مد و لباس بسیار نو و جدید است وجود ضعف‌ها طبیعی است، اما هر چقدر جلوتر می‌رویم نقطه‌ضعف‌ها کمتر می‌شود و با نظرات و دیدگاه‌های تخصصی و کارشناسانه در تسریع این پیشرفت می‌توان گام‌های خوبی برداشت.»

قطعا یکی از نقاط ضعف در حوزه مد و لباس «ذائقه‌سازی» است که ما خیلی کم شاهد آن هستیم معمولا طراحان و تولیدکنندگان به سمت «ذائقه‌شناسی» رفتند و هر چه که مخاطب می‌پسندند طراحی و تولید می‌کنند گرچه «ذائقه‌سازی» از لحاظ اقتصادی هزینه‌بر است اما در این زمینه چجه تمهیداتی باید انجام داد، پدرام پاسخ می‌دهد: «دو تا مسئله در این مورد وجود دارد یکی اینکه طراح برند خاصی دارد که با خلاقیت و ایده‌پردازی سبک و سیاق خاص را به مخاطب معرفی می‌کند و به اعتقاد من مخاطبان محدود دارد که سبک خاص در پوشش را دارند، (البته لزوما سبک فانتزی و آوانگارد هم مدنظرم نیست) اما اگر بحث تولید انبوه در بازار مدنظر قرار بگیرد که محصولات برای عموم طراحی و تولید شوند و چون عمومیت پیدا می‌کند کمی خلاقیت در طراحی پایین می‌آید اما نه اینکه کاملا حذف شود، قطعا ذائقه‌شناسی باید وجود داشته باشد اما با خلاقیت و نوآوری همراه باشد. ما اصطلاحی داریم که طراح باید حدس بازار را بزند و پیش‌بینی کند که برای فصل بعد چه چیزهایی مد شود و تغییردهنده نیاز بازار شود که نیازمند این است طراح از مد روز دنیا مطلع باشد، بعد ذائقه بازار داخل را در رنج‌های مختلف (از لحاظ طبقاتی، منطقه و...) بررسی کند و با خلاقیت و پیش‌بینی طرح‌هایی را خلق کند تا مردم آن را دوست داشته باشند و از آن استقبال کنند همچنین آن پوشاک هویت فرهنگی مد ایرانی هم برای مخاطب به ارمغان بیاورد.»

قطعا ما اول راه هستیم شما ۱۰ سال پیش را مدنظر قرار دهید مسلما به نسبت آن سال‌ها سرعت خوبی در ارائه محصولات مد ایرانی داشتیم و نوع طراحی‌ها بسیار متفاوت و مطلوب شده است

همان‌گونه که می‌بینیم فعالیت‌های فرهنگی و سازوکارهای برنامه‌ریزی شده از سوی متولیان به نحوی است که قصد دارند فرهنگسازی کنند ما در جشنواره، همایش‌ها و نمایشگاه‌های گوناگون می‌بینیم که در مسیری متمایل هستند که به نوعی معرف مناسبی در زمینه انتخاب پوشش و انواع مد و لباس است، اما بیشتر مخاطبان معتقدند که این امر وجود ندارد و گاها اصلا این نوع جشنواره‌ها نمی‌شناسند و اطلاعی از آن ندارند! این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: «ببینید قطعا ما اول راه هستیم شما ۱۰ سال پیش را مدنظر قرار دهید مسلما به نسبت آن سال‌ها سرعت خوبی در ارائه محصولات مد ایرانی داشتیم و نوع طراحی‌ها بسیار متفاوت و مطلوب شده است در آن دوران بیشتر طرح‌ها کپی شده از محصولات غربی بود یا نوع طراحی‌ها بسیار ضعیف بود اما امروزه می‌بینیم که تولیدکننده با تیم‌های طراحی فعالیت‌های جدید و خوبی برقرار کردند و این نشان‌دهنده پیشرفت رو به جلو در حوزه مد و لباس است که البته کافی هم نبوده است مسلما باید بیشتر به این قضیه بها بدهیم. تا روزبه‌روز موفق‌تر عمل کنیم و خودمان را به نتایج مطلوب نزدیک‌تر کنیم.»

کد خبر 4707302 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: مد و لباس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب گردشگری ماه محرم ادبیات ترجمه نشر نو بازار نشر وزارت ارشاد تجدید چاپ ادبیات کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات جهان فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۵۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت

استاندار خراسان شمالی گفت: ناترازی بانک‌های استان، نسبت مصارف به منابع بانک‌ها و ایجاد خط اعتباری ویژه برای خراسان شمالی در جلسه هفته آینده هیئت دولت مطرح خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، محمدرضا حسین‌نژاد امروز _ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت _ در اختتامیه جشنواره امتنان اظهار کرد: کارگران به‌عنوان سازندگان واقعی کشور در عرصه تولید هستند و پیشرفت کشور در گرو وجود این نیروهای متعهد و ماهر است.

وی افزود: خوشبختانه نیروهای خلاق و متخصص در جامعه کارگری کم نیست و حضور بیش از ۵۰۰ نفر در جشنواره امتنان امسال نشان از سطح توانمندی‌های آنان دارد.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه چرخه حرکت استان در صنعت پیشرو است، خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری استان تأمین آب است که در ردیف بودجه مجلس قرار گرفته لذا انتقال آب به داخل استان منجر به تحول و توسعه صنایع و کشاورزی می‌شود.

حسین‌نژاد به عملکرد مطلوب شرکت‌های دانش بنیان استان در سطح کشور اشاره داشت و گفت: دو هزار میلیارد تومان پروژه برای شرکت‌های دانش بنیان شهرستان گرمه تعریف شده است.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به شناسایی ۱۳ زنجیره ارزش در استان خاطرنشان کرد: زنجیره‌های ارزش در حوزه‌های گوشت، فرش، گیاهان دارویی و فولاد و..‌. است که برنامه توسعه و تکمیل آن‌ها تهیه شده است.

وی افزود: این زنجیره‌های ارزش ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات نیاز دارند تا در ابعاد مختلف توسعه رخ دهد.

حسین‌نژاد گفت: موضوع ناترازی بانک‌های استان، نسبت منابع به مصارف و نیاز استان به خط اعتباری ویژه در جلسه هیئت دولت هفته آینده مطرح می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فراهم کردن بستر صادراتی از ضروریات است، افزود: در حال حاضر با ۳۸ کشور صادرات داریم اما تعهد ارزی مهم‌ترین مشکل صادرکنندگان است که هفته آینده در جلسه هیأت دولت این موضوع را مطرح خواهیم کرد.

استاندار خراسان شمالی در ارتباط با حوزه کارگران ساختمانی گفت: مشکلات این حوزه باید پیگیری شود اما اگر بخواهم از محل اعتبارات تملک دارایی شهرداری‌ها اعتباری را تخصیص دهیم، اعتبار ایجاد جایگاه ویژه برای کارگران فصلی و ساختمانی را اختصاص خواهیم داد بنابراین این موضوع در تمام شهرستان‌ها دنبال شود.

وی تاکید کرد: حل مشکلات بیمه کارگران از سوی سازمان تأمین اجتماعی و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به ظرفیت قانون با جدیت پیگیری شود.

کد خبر 749850

دیگر خبرها

  • تشکیل زنجیره انسانی دانشجویان دانشگاه تورنتو و کانادا برای محافظت از چادر‌های همبستگی مقابل پلیس (فیلم)
  • امام جمعه خرم آباد : مانتوی بدون دکمه و پیراهن‌ کوتاه در بازار دیده می‌شود 
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • موزه‌های آنلاین حوزه برندینگ طراحی شد
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • دستور رئیسی برای طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت